Nye Borgerlige – alt du skal vide om det politiske parti
I 2015 fik Danmark et nyt, politisk parti, der senere skulle vise sig at blive et populært ét af slagsen hos danskerne. “Nye Borgerlige” blev stiftet af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, og partiet har bogstavet D.
Ved folketingsvalget i 2019 fik det nye og moderne parti sin faste plads i det danske folketing samt indflydelse i form af 4 mandater.
Herunder kan du læse mere om det populære parti, dets ideologier samt, hvordan det adskiller sig fra de andre partier på højrefløjen.
Ideologi
Nye Borgerlige er et nationalkonservativt parti med liberalt fokus på økonomi. Da partiet blev stiftet i 2015, beskrev partiformanden politikken som et mix mellem den økonomiske politik hos Liberal Alliance og værdipolitikken hos Dansk Folkeparti.
Partiet har siden grundlæggelsen stormet frem i meningsmålinger vedrørende popularitet hos den danske befolkning. Målt på medlemstal var Nye Borgerlige det 3. største parti (februar 2021). Her havde partiet 18.000 medlemmer, og partiet agter at vokse sig større og større med årene i takt med, at befolkningen lærer om deres mærkesager.
Det nationalkonservative parti bygger på disse 5 grundprincipper:
- Staten skal have mindre magt til fordel for mennesket
- Det danske kulturfællesskab skal forstærkes
- De svageste individer er samfundets ansvar
- Naturværdierne skal beskyttes fornuftigt
- National suverænitet over europæisk
Partiet markerer sig i høj grad, når det kommer til, hvem der skal bestemme over den danske lovgivning – om det er Folketinget, eller om EU skal blande sig. Det populære parti ønsker en 100% udmeldelse af EU, da det er stærk modstander af beslutninger og konventioner, der begrænset magten i det danske folkestyre. Hvad angår område for indvandring, har partiet en restriktiv holdning, der baserer sig på, at integration er et personligt ansvar og ikke et offentligt.
Organisering
Som det gælder for alle andre politiske partier i Folketinget, har Nye Borgerlige en bestemt måde at organisere sig på. Partiet er opdelt i hhv. vælgerforeninger, hovedbestyrelse, regionsråd og folketingsgruppe. Det markante parti har medlemmer fordelt i hele Danmark. Disse er medlemmer af de lokale vælgerforeninger, hvor der afvikles møder og arrangementer året igennem. I hovedbestyrelsen sidder de bærende kræfter i partiet. Det er i hovedbestyrelsen, at folketingsmedlemmerne befinder sig.
Det er muligt at tilmelde sig som nyt medlem til partiet via deres hjemmeside. Alle har mulighed for at blive en del af Nye Borgerlige uanset profession, bopæl og baggrund.
Hjemmeside og sociale medier
Når du besøger Nye Borligerliges hjemmeside, vil du opleve, at kommunikationsstilen og designet er anderledes sammenlignet med mange af de andre store partier på den danske scene. Det nationalkonservative parti har en tydelig retorik, hvilket skinner igennem på alle informationer og beskrivelser på hjemmesiden.
Partiet, der vægter danske værdier og politisk gennemsigtighed, fører deres principper igennem på det informative website. Uanset om du er medlem eller ej, får du adgang til grafer og artikler, der ærligt fortæller om alt fra økonomi over indvandring til skattetryk og uddannelsesområde.
Har du lyst til at følge partiets politik og aktiviteter, kan det ske ved at følge det på de sociale medier eller ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. Via hjemmesiden kan du anmode om at modtage partiets nyhedsbrev på din mail.
Politiske blogs og personlige frontfigurer
Det særlige ved Nye Borgerliges hjemmeside er den personlige vinkel. På hjemmesiden finder du en underside med blogs, der skrives af hver af de medlemmer af partiet, som sidder i Folketinget. Her kan du følge med i holdning og meningsdannelse, og du kan blive klogere på, hvordan partiets folketingsmedlemmer stiller sig i forhold til de mest aktuelle samfundstemaer.
Du kan følge folketingsmedlemmerne fra partiet på de sociale medier såsom Facebook, Instagram og Twitter.