Folketingskandidater fra Socialdemokratiet

Ved du ikke hvem, du skal stemme på til næste folketingsvalg? Hvis du overvejer Socialdemokratiet, så kan det være en god ide, at du kender til de enkelte folketingskandidater. Vi har lavet en mindre oversigt over nogle af de kandidater fra Socialdemokratiet, der har stor indflydelse på dansk politik og på Socialdemokratiet. 

Hver eneste politiker har deres egne små mærkesager. Det er ikke kun på kommunal-niveau, at enkelte personer betyder meget. Derfor er det også en god ide, at du kender til kandidaterne og deres holdninger og meninger. Du kan nemlig kun stemme på dem, der stiller op i dit valgområde. Derfor er det en god ide, at du undersøger kandidaterne fra dit personlige område, hvis du gerne vil stemme på en kandidat fra Socialdemokratiet personligt. 

Statsministerkandidat fra Socialdemokratiet

Socialdemokratiet har også en statsministerkandidat. Hos dem er det den nuværende statsminister Mette Frederiksen. Mette Frederiksen leder lige nu en et-partis regering, hvor hun har mindretalsregering. Det betyder, at det udelukkende er Socialdemokratiet, der bestrider ministerposterne, men hun har parlamentarisk støtte fra de andre røde partier. 

Hun har været en del af Folketinget siden 2001, hvor hun har været formand for socialdemokratiet siden 2015. Hun var den politiker, der har fået flest stemmer ved et folketingsvalg i 2019, hvor hun fik 43.489 stemmer. Hun går meget op i børns udvikling og klima. 

Jeppe Kofoed

Jeppe Kofoed er den nuværende udenrigsminister. Han har derfor en stor rolle i regeringen. Han har været medlem af Folketinget fra 1998-2014, hvorefter han fra 2014-2019 var medlem af Europa-Parlamentet i EU. Han har derfor bestridt vigtige poster for dansk politik. 

Jeppe Kofoed går ind for, at Danmarks værdier skal skabe rammerne for vores udenrigspolitik. Det betyder blandt andet, at lov og orden skal sikre Danmark en tryg ramme. Han vil sikre, at alle danskere kommer med på vognen, og at man ikke udelukkende er sin egen lykkes smed. 

Nicolai Wammen

Nicolai Wammen har i mange år siddet som forskellige ministre og haft andre politiske roller. Han var borgmester i Aarhus kommune fra 2006-2011. Det var i 2011, at han stillede op til Folketinget. Her blev han valgt ind og sad som Europaminister indtil 2013. 

Han blev forsvarsminister i 2013 i en ministerrokade. Efter Mette Frederiksen blev formand for partiet i 2015 blev han udnævnt til politisk ordfører for partiet. Mette Frederiksen blev sygemeldt under de første dage af valgkampen i 2019, hvor han var frontfigur. Herefter støttede han trofast op om Mette Frederiksen og blev efterfølgende skatteminister, da Mette Frederiksen dannede regering i 2019. 

Magnus Heunicke

Magnus Heunicke er efterhånden forholdsvis kendt grundet hans rolle under Coronakrisen. Han er nuværende sundhedsminister for Danmark, hvilket betød, at han havde stor indflydelse på Danmarks håndtering af Coronakrisen. 

Han blev stemt ind i folketinget i 2001, hvor han er blevet genvalgt lige siden. Han har også været Transportminister og været trafikordfører tilbage i 2007-2011. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *