Folketingskandidater fra Alternativet

Alternativet (Å) blev stiftet af det tidligere radikale folketingsmedlem Uffe Elbæk i 2013, og partiet er dermed blandt de nyere i Folketinget. Siden begyndelsen har Alternativet ikke været ideologi- men derimod værdibaseret, og partiets repræsentanter har ligeledes aldrig selv udtrykt et ønske om at placere sig på den klassiske venstre-højre akse, som vi har i Danmark. Dog er der udefra konsensus om, at Alternativet befinder sig på venstrefløjen. 

Partiets størrelse 

Indtil for ganske nylig, hvor Alternativet slog sig sammen med Grøn Alliance, omfattede Folketinget to medlemmer fra partiet. I skrivende stund er der 70 folketingskandidater Alternativet fordelt i København, i Københavns Omegn, i Nordsjælland, på Sjælland, på Fyn og i Syd-, Nord-, Øst-, Midt- og Vestjylland. 

Mærkesager 

‘Klima’ er blandt tidens absolutte nøglebegreber, og Alternativet har i mange år haft netop klimaet som mest fremtrædende mærkesag. Dette kom endnu en gang til udtryk, da Grøn Alliance og Alternativet fusionerede i september. Karakteristisk for Alternativet er også, at de længe har stået i spidsen for forslagene om borgerløn i Danmark og permanent legalisering af cannabis. 

Folketingskandidater Alternativet 2022/23 

I vores Grundlov lyder det, at der skal afholdes et folketingsvalg mindst hvert fjerde år. Dét betyder, at det næste folketingsvalg senest skal afholdes i juni 2023. 
 Blandt Alternativets i alt 70 kandidater findes blandt andet Franciska Rosenkilde, der fra 2018 til 2021 var borgmester for kultur og fritid i København, og som i dag er beskæftiget som partiets politiske leder. Med hendes egne ord er Rosenkildes vision for Danmark at skabe og vedligeholde et ‘grønt, progressivt og bæredygtigt samfund’. Desuden argumenterer hun ligesom mange af sine partifæller, herunder Fyns Simon Nyborg Jensen, for en højere dansk  prioritering af dyrevelfærd. 
I Nordjylland er Helene Liliendahl Brydensholt blandt de mest udtalte kandidater, og hun har i løbet af de seneste par år særligt engageret sig aktivistisk i klimakampen og i nogle af de initiativer, som søger at sikre optimerede forhold for flygtninge i Danmark. Og nuværende folketingsmedlem Torsten Gejl fra Østjylland, der særligt arbejder for bedre behandling af folk i beskæftigelsessystemet, stiller også endnu en gang op blandt folketingskandidater for Alternativet. 
Det bliver utvivlsomt spændende at se, om Alternativet kan få hevet nogle flere mandater i hus til folketingsvalget 2022/23. 

Del denne artikel
Previous Post: Folketingskandidater fra Socialdemokratiet

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Next Post: Folketingskandidater fra Frie Grønne

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Relaterede artikler

Skriv et svar

Your email address will not be published.