Folketingskandidater fra Frie Grønne

Frie Grønne kan ganske kort opsummeres som et parti, der gerne vil forene mennesker på tværs af kulturer og køn, og som desuden kæmper for at klimaet bliver prioriteret i dansk og international politik.

Frie grønne blev stiftet af Sikandar Siddique, Niko Grünfeld og Uffe Elbæk. Sidstnævnte stiftede i sin tid Alternativet, som han nu er vendt tilbage til. Partiets fokus er antiracisme, klimahandling og solidarisk omfordeling.

I modsætning til Alternativet – som partiet udsprang af – der ikke anerkender højre-venstre opdelingen i dansk politik, præsenterer Frie Grønne sig som et venstrefløjsparti.

Partiets officielle navn er da også Frie Grønne, Danmarks Nye Venstrefløjsparti. Dette skyldes, at navnet Frie Grønne ifølge valgnævnet lå for tæt på navnet De Grønne, der allerede eksisterede.

Klimakamp og kærlighed mellem kulturer, klasser og køn

Klimakampen står højt på partiets liste over mærkesager. Det betyder blandt andet, at Frie Grønne ikke vil bakke op om klimaaftaler, der tager mere hensyn til økonomisk vækst end klodens fremtid. Et af partiets grundholdninger er at lytte til videnskaben, og at der skal drastisk handling til for at redde vores verden. Det betyder også, at dem, der forurener, skal betale regningen.

Et andet hovedpunkt er antiracisme. Frie Grønne er heftige modstandere af den nuværende – og den foregående – regerings udlændingepolitik. Partiet mener, den politik bunder i racisme, og at vores samfund har gavn af mødet mellem mange forskellige kulturer.

De rige skal betale mere

Frie Grønne mener, at den nuværende udvikling øger forskellen mellem rig og fattig. Partiet går ind for at fjerne f.eks. skattefri milliongevinster, når velhavere sælger ejendomme, Til gengæld vil Frie Grønne understøtte alternative og mere bæredygtige måder at bo og leve på.

Et af partiets forslag til at udjævne ulighederne er, at indføre et livslegat. Det vil sige et beløb, man som borger kan få udbetalt i rater – f.eks. hvis man gerne vil gå ned i arbejdstid, fordi man har små børn.

I det hele taget er det en mærkesag for Frie Grønne at øge ligheden i samfundet. Det vil partiet blandt andet gøre ved at beskatte formuer progressivt – så jo mere, du ejer, jo mere skal du betale.

Lighed, klimakamp og antiracisme er nøgleordene.

Del denne artikel
Previous Post: Folketingskandidater fra Alternativet

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Next Post: Folketingskandidater fra Socialistisk Folkeparti

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Relaterede artikler

Skriv et svar

Your email address will not be published.