Folketingskandidater fra Socialistisk Folkeparti

Der er ikke længe til, at vi igen skal et smut forbi stemmeboksen til folketingsvalg, men det kan være svært at holde styr på de enkelte partiers folketingskandidater. Her kan du blive klogere på nogle af folketingskandidaterne fra Socialistisk Folkeparti (SF).

Hvem er de kvindelige folketingskandidater fra SF?

Pia Olsen Dyhr er Socialistisk Folkepartis formand og folketingskandidat i København. Hun blev valgt som formand for SF i 2014, og i Folketinget arbejder hun bl.a. på det grønne område som klima- og energiordfører.

Lisbeth Bech-Nielsen er også folketingskandidat i København. Hun er både finans-, erhvervs- og IT-ordfører. Hun har siddet i Folketinget siden 2011, hvor hun bl.a. arbejder for en grøn og bæredygtig økonomi og for at sikre reel ligestilling i landet.

Kirsten Normann Andersen stiller op i Østjylland og er SFs sundheds-, ældre- og afbureaukratiseringordfører. Hun kæmper for et samfund, hvor de stærkeste skuldre skal bære mest, og at velfærdssamfundet skal kunne løfte alle.

Emma Thorup Jacobsen er en ung folketingskandidat for SF, der stiller op i Vestjylland. Hun brænder for at styrke psykiatrien, at få ro på og investere i uddannelsessystemet i stedet for at spare på den samt at passe på naturen ved bl.a. at indføre en biodiversitetslov til at sikre mere vild natur.

Hvem er de mandlige folketingskandidater fra SF?

Jacob Mark har siddet i Folketinget siden 2015, men han har været politisk aktiv, fra han var 14 år gammel. Hans fokus ligger bl.a. på at give børn mere ro i dagligdagen i form af højere normeringer, mere tid til omsorg og færre karakterer. Han er folketingskandidat i Sjællands Storkreds.

Rasmus Nordqvist er ordfører i SF inden for en lang række områder, bl.a. klima, landbrug, international udvikling og grønt iværksætteri. Han stiller op som folketingskandidat i Østjylland. Han kæmper for at få naturen opprioriteret ikke bare i Danmark, men på verdensplan. Dertil mener han, at der skal sættes turbo på den grønne omstilling.

David Dam Jensen er folketingskandidat for SF i Sydjylland og stiller op til byrådet i Esbjerg, hvor han ønsker, at der skal indføres et ungebyråd. Hans mærkesager er udvidelse af psykologhjælpstilbuddet til unge samt at skabe en klar klimadagsorden.

Karsten Filsø er SFs kommunal, energi- og forsynings-, kirke- og indfødsretsordfører og stiller op som folketingskandidat i Vestjylland. Han har været kommunalpolitiker siden 1998 og beskriver sig selv som vestjyde med stort V. Han arbejder bl.a. for indførelse af faste teams i hjemmeplejen og på plejehjem, samt at Holstebro Kommune skal sætte krav om bæredygtigt byggeri og lokalplanlægning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *