Folketingskandidater for Enhedslisten

Enhedslisten har en række folketingskandidater, som stiller op for partiet ved næste valg. De kommer fra et væld af forskellige storkredse i Danmark. Hvis du ønsker at stemme på en folketingskandidat fra Enhedslisten, skal du undersøge, hvilken kandidat, der stiller op i din storkreds. Du kan nemlig kun stemme på politikere, som stiller op i din storkreds. 

Sådan stemmer du på en folketingskandidat fra Enhedslisten

Et parti består af politikere, som har nogenlunde samme mærkesager og værdier. De individuelle folketingskandidater for Enhedslisten har naturligvis deres egne mærkesager, men de passer godt til resten af partiet. 

Nogle politikere ønsker for eksempel at fokusere mere på klimaet, mens andre har et større fokus på skoler og uddannelser. Det betyder altså ikke, at de ikke er interesseret i de andre mærkesager. Det betyder bare, at de vælger nogle få ting, som de ønsker at kæmpe for. 

Det kan derfor være en god idé at undersøge, hvad de forskellige folketingskandidater for Enhedslisten rent faktisk står for. Så kan du nemlig stemme på en politiker, som har fokus på de samme ting, som du har. 

Hvis du ikke ønsker at stemme på en specifik folketingskandidat for Enhedslisten, kan du stemme generelt på partiet. Så kan du ikke selv bestemme, hvilken folketingskandidat fra Enhedslisten, som dine stemmer går til. Det er op til dig, om du ønsker at sætte kryds ved en person eller bare ved partiet. 

Enhedslistens mærkesager

Som sagt har folketingskandidater fra Enhedslisten forskellige individuelle mærkesager. Parties generelle mærkesager fokuserer meget på lighed. 

For eksempel handler en af deres store fokuspunkter om økonomisk frigørelse og ingen økonomisk undertrykkelse. Det inkluderer blandt andet en mindsteløn. Det handler også om, at alle folk har ret til at arbejde og uddanne sig. 

Folketingskandidater fra Enhedslisten fokuserer også på at udrydde alt undertrykkelse. Det kan for eksempel være undertrykkelse på baggrund af køn, seksualitet eller udseende. 

Enhedslisten fokuserer også på klimakrisen og kæmper for et grønt miljø. Det mener de for eksempel kan opnås med et CO2 neutralt samfund eller ved at nedsætte priserne på klimavenlig mad såsom økologiske produkter. 

Enhedslisten fokuserer også på internationale problemer. Alle mennesker skal have de samme muligheder. Af den grund er partiet imod Den Europæiske Union. De vil i stedet have et nyt europæisk samarbejde, hvor der er fokus på bæredygtighed og mere demokrati. 

Derudover fokuserer partiet meget på, at Danmark skal være en velfærdsstat. Det opnås med en profitfri offentlig sektor. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *