Folketingskandidater fra Konservative

Har du overvejet at stemme på en folketingskandidat fra Konservative Folkeparti eller er du blot nysgerrig på hvem, der stiller op for dem? Det kan være svært at holde styr på alle partiernes holdninger og derfor ikke mindst de enkelte kandidaters personlige holdninger og meninger. 

Derfor kan du her på siden læse om kandidaterne fra Konservative Folkeparti. Det har stor betydning for Danmarks fremtid, at folk ved, hvem de stemmer på til valget. 

Statsministerkandidat fra Konservative

Konservatives Søren Pape Poulsen stiller op som statsministerkandidat. Det betyder, at han gerne vil være Danmarks statsminister efter næste folketingsvalg. Derfor vil en stemme på ham være en stemme på en konservativ ledet regering. 

Søren Pape Poulsen har siddet i Folketinget siden 2015, hvor han var justitsminister under Lars Løkke Rasmussens regering fra 2016-2019. Han blev formand for partiet i 2014, hvor han havde været borgmester i Viborg i perioden fra 2010-2014.

Søren Pape Poulsen har en række forskellige mærkesager. Han vil blandt andet sænke skatten for arbejde, arv, biler og boliger for alle danskere. Det vil give flere mennesker en bedre økonomi ifølge Søren Pape Poulsen. Herudover støtter han klimaloven og vil have større fokus på sundhedsvæsenet. Da han er formand vil han også være en gennemgående person, når det kommer til partiets og de andre kandidaters holdninger og meninger. 

Mette Abildgaard

Mette Abildgaard er en politiker fra Konservative. Her stillede hun første gang op til Folketingsvalget i 2010, men hun blev først valgt ind i 2015 og igen i 2019. Inden Folketinget var hun en del af Regionsrådet, hvor hun var konservativ gruppeformand. Hun er i dag politisk ordfører for Konservative.

Mette Abildgaards politik er meget klassisk konservativ. Hun støttet tydeligt og stærkt op omkring partiformanden Søren Pape Poulsen. Hun stiller op i Nordsjællands Storkreds, hvor folk der bor i den kreds kan stemme på hende til næste folketingsvalg. 

Mai Mercado

Mai Mercado er en folketingskandidat for Konservative. Hun har været en del af Folketinget siden 2011. Hun har af flere omgange siddet som formand for Konservativ Ungdom. Hun var en del af Odense Byråd fra 2006-2011 indtil hun blev stemt ind i Folketinget. Hun blev gruppenæstformand i 2011 for Konservatives folketingsgruppe. 

Hun blev under Lars Løkkes regering i 2016 udnævnt til børne- og socialminister. Her har hun altså stået for børns trivsel og udvikling. Hun har derfor haft en central rolle i den regering på børneområdet. Hun gik af som minister i 2019, da Mette Frederiksen dannede en socialdemokratisk regering efter valget. 

Rasmus Jarlov

Rasmus Jarlov er en dansk politiker, der er folketingskandidat for Konservative. Han stillede op til folketingsvalget i 2011, men han blev ikke valgt ind. Det gjorde han til gengæld i 2015. Han blev erhvervsminister i 2018 og indtil Mette Frederiksen lavede sin regering i 2019. 

Han er en del af De Berejstes Klub, hvilket betyder, at han har været i over 150 lande. Det gør, at han er meget oplyst og har oplevet en helt masse ting, som han tager med sig ind i politik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *