Folketingskandidater fra Venstre

Overvejer du at stemme på en folketingskandidat fra Venstre til det næste folketingsvalg? Så har vi her lavet en lille oversigt med nogle udvalgte folketingskandidater. De har alle deres styrker og svagheder, samt en personlig holdning til partiets politik. Derfor er det også vigtigt, at du kender til de enkelte kandidater og ikke blot partiets politik. 

Det kan være svært at finde rundt i den store jungle af kandidater, når der skal sættes et kryds. Det er dog en god ide, at du overvejer hvilke kandidater, der er i dit område, som du kan stemme på. Det er nemlig ikke alle, der kan stemme personligt på f.eks. statsministerkandidat Søren Pape Poulsen ved valget. 

Statsministerkandidat fra Venstre

Jakob Elleman-Jensen er Venstres statsministerkandidat. Han har været en del af Folketinget siden 2011 og har været formand for partiet siden 2019. Han har en længere karriere i både det danske militær og erhvervsliv. Han kommer fra en familie, der er godt kendt i dansk politik, hvor både mor, far og søster er eller var politisk aktive. 

Jakob Elleman-Jensen appellerer ofte til de liberale vælgere i storbyer. Han er modstander af en alt for stram udlændingepolitik, hvilket tydeligt ses ved bruddet med Inger Støjberg og de uenigheder, som de havde inden hun meldte sig ud af partiet og dannede sit eget. Hans tid som formand for Venstre har været præget af kaos og turbulens, hvor han prøver at få lidt mere ro og balance tilbage i partiet. 

Thomas Danielsen

Thomas Danielsen er en folketingskandidat fra Venstre. Han blev for første gang valgt til Folketinget i 2011, hvor han stillede op Struer. Han blev valgt ind igen i 2015 og 2019. Han sad i byrådet inden han blev valgt til Folketinget. 

Thomas Danielsen har en del forskellige poster i Venstre og Folketinget. Han er blandt andet formand for Energi-, Klima- og Forsyningsudvalget i Folketinget. Herudover er han også ordfører for en række ting for Venstre. Han blev d. 18 januar 2022 valgt som gruppeformand i Venstres folketingsgruppe. Han er derfor en folketingskandidat, der har stor indflydelse på Venstres politik. 

Lars Chr. Lilleholt

Lars Christian Lilleholt er en dansk politiker for Venstre. Han har af flere omgange været en del af Folketinget midlertidigt. Det drejer sig om perioderne fra 14.-31. januar i 1997 og igen fra 18. januar til 10. februar 2000. Han blev stemt ind som Folketingsmedlem i 2001 i Fyns Amtskreds. 

Han har siddet med indflydelse i Venstre i en del år. Han har været politisk ordfører for Venstre på Energi og Klimaområdet fra 2006 til 2015. Han blev forsynings- energi- og Klimaminister under Lars Løkke Rasmussens regering fra 2015-2019. 

Sofie Løhde

Sofie Løhde er en folketingskandidat fra Venstre. Hun er politisk ordfører for partiet og har siddet på en række af forskellige ministerposter. Det drejer sig blandt andet om Sundheds- og Ældreminister. Hun har også været mindst for den offentlige innovation. Hun er en del af Venstres gruppeledelse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *