Socialistisk Folkeparti: SF

I Danmark har vi en lang række forskellige partier, som vi kan stemme på til de valg, der bliver udskrevet. Typisk vil det være enten Venstre eller Socialdemokratiet, der ender med den store sejer, men det betyder ikke, at det ikke er relevant at kigge på nogle af de mindre partier og lære dem bedre at kende. De har nemlig også indflydelse på de forskellige beslutninger, der bliver taget på vegne af hele landet.

Ét af de lidt mindre partier er Socialistisk Folkeparti – også kaldet SF – og dem kan du blive lidt klogere på lige her. Her gennemgår vi nemlig fire af deres mærkesager, så du får en ide om, hvad du kan forvente fra partiet.

Ligestilling

Socialistisk Folkeparti er ét af de partier, der kæmper for så absolut en ligestilling i samfundet, som overhovedet muligt. Hvis det stod til dem, så skulle der ikke være stor forskel på rig og fattig; i stedet skulle alle have præcis de sammen muligheder for at skabe sig lige netop det liv, som de gerne vil have. Det er noget, som de vil forsøge at opnå ved at styrke velfærden, få hele Danmarks befolkning til at stå sammen og tage del i det ansvar, som det er at løfte dem, der står dårligere stillet end en selv.

Grøn omstilling

Foruden at skabe en større ligestilling i landet og mindske forskellen på rig og fattig, så går de også ind for, at Danmark skal være et foregangsland for den grønne omstilling. De har stort fokus på, at vi skal gå forrest i klimakampen, så vi kan skabe så gode forudsætninger for de kommende generationer. De betegner sig selv som et grønt parti på den måde.

Demokrati

Danmark har i utroligt mange år været et demokrati, og der er stor enighed om, at det også fortsat vil være vejen frem. Det støtter Socialistisk Folkeparti aktivt op om, og de vil faktisk forsøge at styrke demokratiet i landet.

Samtidig vil de også øge det danske engagement i EU og i den internationale kamp for menneskerettigheder.

En af deres fokuspunkter i denne forbindelse er at mindske den magt, som de store virksomheder og bankerne har. De mener nemlig, at det er dem, der står og truer demokratiet herhjemme i øjeblikket, og det er selvfølgelig en faktor, som de vil holde øje med og tage hånd om efter behov.

En opgørelse med stresssamfundet

Sidst men ikke mindst, så vil de også kæmpe for at mindske stressen hos landets borgere. Man kan efterhånden betragte Danmark som et stress-samfund, og det har Socialistisk Folkeparti alle intentioner om at gøre op med, så der kan blive mere plads til familie og fritid.

Deres primære tilgang til denne omstilling i samfundet vil ske hos de børn og unge. De vil mindske antallet af tests, som man bliver bombarderet med i skolen, og samtidig vil de forsøge at sænke forventningerne – eller i hvert fald det pres, der kommer fra dem – så der kan komme ro på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *