Folketingskandidater for Radikale Venstre

Nu er der ikke længe til, at danskerne igen skal til stemmeurnerne. Derfor kan det være nødvendigt at undersøge, hvilke folketingskandidater de forskellige partier har. Her kan du læse om nogle af folketingskandidaterne i Radikale Venstre. 

Kvindelige folketingskandidater i Radikale Venstre

Radikale Venstres leder Sofie Carsten Nielsen er naturligvis en af de kvindelige folketingskandidater for Radikale Venstre. Hun er kandidat i Københavns Storkreds. Hun blev politisk leder i 2020, og den kommende valgkamp er derfor hendes første som partiets leder. 

Zenia Stampe er en anden kendt folketingskandidat. Hun stiller op i Sjællands Storkreds. Hendes primære ansvarsområder er miljøet og naturen, samt kulturen. Hun har været folketingsmedlem siden 2011 og er meget aktiv politisk. 

Samira Nawa stiller op i Københavns Storkreds. Derudover er hun Radikale Venstres retsordfører og ligestillingsordfører. Hun har været politisk aktiv siden 2007. Hendes mærkesager er blandt andet bedre uddannelser, grøn omstilling og at bekæmpe den negative social arv så børn og unge får flere muligheder. 

Lotte Rod er endnu en prominent folketingskandidat for Radikale Venstre. Hun stiller op i Sydjyllands Storkreds. Hun går meget op i børnevelfærd, og det er derfor ingen overraske, at hun er Radikale Venstres skoleordfører og børne- og undervisningsordfører. 

Matilde Lissau stiller op i Bornholms Storkreds og er medlem af Hovedbestyrelsen. Hun fokuserer på at forbedre kommunerne via eksempelvis grøn omstilling. 

Mandlige folketingskandidater i Radikale Venstre

Martin Lidegaard er Radikale Venstres 1. næstformand. Han stiller op i Nordsjællands Storkreds. Hans fokus er på udlandet, og han er derfor udenrigspolitisk ordfører og forsvarsordfører. Derudover er han også ordfører for Grønland og Færøerne. Han har tidligere været udenrigsminister og går op i et grønt klima. 

Andreas Steenberg er 2. næstformand. Han stiller op i Østjyllands Storkreds. Han er politisk ordfører og finansordfører. Han går op i velfærd, grøn omstilling og en god økonomi. Han har siddet i folketinget siden 2011. 

Rasmus Helveg Petersen er folketingskandidat for Radikale Venstre i Fyns Storkreds. Hans primære fokus er klimaet, og han er klima-, energi- og forsyningsordfører. Han er derudover en stor tilhænger af den Europæiske Union. Derudover går han – som de fleste andre medlemmer af Radikale Venstre – meget op i klimaet og global opvarmning. 

Christian Friis Bach er endnu en folketingskandidat for Radikale Venstre, som har været politisk aktiv i mange år. Han er støttet Radikale Venstre siden hans gymnasietid. Han stiller nu op i Nordjyllands Storkreds. Hans helt store fokus er klimaet, og hvordan det påvirker det danske landbrug. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *