Folketingskandidater Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995 af fire udbrydere fra det dengang såkaldte Fremskridtsparti. Partiet tager sit udgangspunkt i en blanding af nationalkonservativ, socialkonservativ og højrepopulistisk ideologi og har siden januar 2022 været ledet af Morten Messerschmidt. 
Dansk Folkeparti er en del af Europaparlamentets euroskeptiske Gruppen af Europæiske Konservative og Reformister. 

Partiets størrelse 

Seks af de i alt 179 medlemmer af folketinget repræsenterer i dag Dansk Folkeparti. Dermed er Dansk Folkeparti i skrivende stund Danmarks ottende største parti. Der er sket en mærkbar tilbagegang for partiet siden 00’erne, hvor Dansk Folkeparti flere valg i træk blev tildelt tyve mandater. 

Mærkesager 

Dansk Folkeparti udmærker sig på nuværende tidspunkt særligt ved deres flygtningepolitik, deres ældrepolitik og deres stærke opposition til dét, partiets repræsentanter betegner ‘krænkelseskulturen’. 
Siden partiets start har Dansk Folkeparti kæmpet for at sætte en stopper for dét, de betegner som en problematisk indvandringsstrøm. Mange af de mest fremtrædende medlemmer har argumenteret for, at særligt indvandring fra Mellemøsten og Afrika er truende for det danske samfund. 
Partiet har også længe søgt at gøre Danmark til ‘det bedste land at blive ældre i’, og derfor omfatter partiets visioner, at ingen skal tvinges til at arbejde, når de er fyldt 70, og at alle over 80 skal have ret til en plejehjemsplads. 
I løbet af de sidste par år er partiet begyndt at lange hårdt ud efter den såkaldte ‘krænkelseskultur’, hvor ytringsfriheden ifølge Dansk Folkeparti sættes på spil i takt med at køns- og etnicitetskvoter bliver mere og mere attraktivt for en stor del af befolkningen. 

Folketingskandidater Dansk Folkeparti 2022/23

Det næste folketingsvalg udskrives senest i juni 2023, og Dansk Folkeparti har i forbindelse med valget omkring 65 folketingskandidater fordelt over hele landet foruden de seks, der allerede er medlemmer af Folketinget. 
Blandt de mest fremtrædende nye folketingskandidater Dansk Folkeparti er Nana Harring. For år tilbage blev udsat for hævnporno, og som sidste år gjorde sig bemærket ved at dele et undertøjsbillede taget med hendes samtykke. Hendes vision for Århus omfatter mere omsorg for de ældre, tryghed i gaderne og et samfund, hvor borgerne føler sig hørt af politikerne. 
Folketingskandidat for Østerbrokredsen Kenneth Kristensen Berth, der særligt er kendt som flittig debattør, stillede første gang op til Folketinget i 1998 og blev valgt ind i 2015. I år stiller han op igen og endnu en gang med særligt fokus på sundhed, ældrepolitik og EU-politik. 
Om Dansk Folkeparti formår at generobre nogle af deres tidligere mandater, vil tiden vise, når folketingsvalget udskrives inden for det næste år. 

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *