Danmarksdemokraterne

I Danmark har vi en lang række forskellige politiske partier, som vi hvert fjerde år (som minimum) skal forholde os til. Nogle er meget kendte – Venstre, Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti for at nævne nogle få – og andre er mindre kendte. Det gælder for eksempel Danmarksdemokraterne – Officielt Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg – der som navnet antyder, er stiftet af Inger Støjberg. Det blev grundlagt den 23. juni 2022 og derfor er det altså helt nyt – men det gør det ikke nødvendigvis dårligt.

Vi har en tendens til altid at vælge det, vi kender, fremfor faktisk at sætte os ordentligt ind i vores muligheder – og det er en skam! Det er nemlig afgørende for Danmark, at vi får valgt de rette ind, da de skal være medbestemmende omkring den danske fremtid.

Hvis du har mod på at blive klogere på et nyt og lille parti, så kan du læse med lige her og blive klogere på de mærkesager, som Danmarksdemokraterne kæmper for.

Danmarksdemokraternes politik

Danmarksdemokraterne er ikke et helt så kendt parti, som for eksempel Socialdemokratiet eller Venstre, og derfor er det ikke givet, at du kender til deres politik. I så fald kan du læse nærmere om deres fire mærkesager lige her:

Genskabning af kontakt med borgerne og politik

Noget som mange danskere kan relatere til, er en følelse af, at der er meget langt til Christiansborg, hvor politikerne sidder. Politikerne er blevet en del af en elite, som det nogle gange kan være svær at forholde sig til, og det kan faktisk virke helt uden for rækkevidde at få noget at skulle have sagt. Det vil Danmarksdemokraterne gerne lave om på.

Nogle af de ting, som de vil bringe ind i folketinget for at hjælpe de almindelige mennesker med at blive hørt, er for eksempel flere arbejdspladser i Danmark, ensartet offentlig velfærd på tværs af kommuner og landsdele, bedre daginstitutioner og mere respekt til de ældre, så de får den værdighed, som de fortjener.

Hvis du som dansker ikke har følt dig hørt af den ene eller anden årsag, så er det måske Danmarksdemokraterne, der skal have din stemme, så de kan bringe nogle af dine mærkesager derind, hvor der kan blive gjort noget.

Respekt for Produktions Danmark

I løbet af de senere år, mener Danmarksdemokraterne, at der er kommet for meget regulering fra både EU og fra Christiansborg, og det vil de gerne modarbejde. De har nemlig et ønske om at bevare den danske rygrad, der jo også ligger i de små landsbyer, hos de mellemstore virksomheder, håndværkerne, de selvstændige og selvfølgelig i landbruget. De arbejder på at passe godt på de danske arbejdspladser, så det ikke går udover virksomheder, og så de gode medarbejdere kan få lov til at passe deres arbejde.

Grøn omstilling – med måde

Der er flere og flere partier, der råber efter en grøn omstilling i hele Danmark – og om at det skal gå stærkt! Her vil Danmarksdemokraterne gerne sørge for, at det ikke er på bekostning af erhverv. Virksomhedsejere og arbejdspladser i Danmark skal bevares – både så den almindelige arbejder kan bevare sit job, men også så Danmark fortsat kan bevare sin status som et velfærdssamfund.

Danmarksdemokraterne påpeger også gerne, at der er utroligt mange virksomheder i Danmark samt det danske landbrug, der i forvejen er væsentligt bedre til at producere klimavenligt, hvis man sammenligner produktionen med den fra mange andre lande. Derfor er der altså ingen grund til at presse en klimapolitik ned over virksomhederne, der i sidste ende skader landet mere end det gavner.

Ægte velfærd: En varm hånd til at gribe de svageste

Danmark er et velfærdssamfund, og det er der – med god grund vel og mærke – mange, der er glade for. Danmarksdemokraterne vil gerne bevare velfærden i samfundet, og de vil gøre det igennem høje skatter.

For en helt almindelig borger kan man godt blive lidt skræmt over høje skatter, fordi ens hårdt indtjente penge blot gives videre herigennem. Dog kan det i sidste ende godt betale sig. Står det til Danmarksdemokraterne, så vil de høje skatter nemlig være medvirkende til at skabe et trygt sted for vores forældre på plejehjem, det vil gøre det nemmere for de socialt udsatte at skabe sig et bedre liv, og meget, meget andet også.

De går også ind for at bevare Arne-pensionen, så man kan trække sig tilbage, når man føler sig klar til det, fremfor at kæmpe sig igennem hverdagen med smerter – eller med piller i kroppen.

Udlændinge- og retspolitik

Inger Støjberg er kendt for sin hårde politik, når det kommer til udlændinge, og derfor er det ingen hemmelighed, at Danmarksdemokraterne går ind for, at udlændinge skal indrette sig den kultur og det samfund, som vi har skabt i Danmark. Udlændinge er velkomne til at komme og bygge sig et godt liv i landet, men det skal være ovenpå det fundament, der allerede er her.

Del denne artikel
Previous Post: Alternativet

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Next Post: Enhedslisten

October 5, 2022 - In FV2022, Folketinget, Partier

Relaterede artikler

Skriv et svar

Your email address will not be published.